Scouter

Bli Scout!

Det syns inte alltid utanpå, men vi är många som vet hur det känns. Att göra roliga saker tillsammans med kompisar och samtidigt utvecklas som människa. Att vara scout! I Scouterna får man vara med om en massa spännande äventyr och lära sig nya saker. Vi har naturen som vardagsrum och är utomhus så mycket som möjligt året runt. Alla våra aktiviteter genomförs i små grupper, där alla får synas och vara delaktiga.

Vårt program bygger bland annat på Learning by Doing – att man får prova själv, får misslyckas och prova igen. Genom att prata om vad som gått bra och vad som gått dåligt utvecklas barnens kreativa förmåga att lösa uppgifter på ett smidigt sätt. Samarbets- och problemlösningsförmåga är något som de har nytta av resten av livet, dessutom är det roligare att få göra saker själv än att bara titta på.

Vill du vara med? Klicka här för att komma till kontaktformuläret!

Våra scouter

Vi delar upp oss i tre olika grupper beroende på ålder. Varje grupp är sedan indelad i patruller om ca 8 scouter och 2 ledare. Nedan ser ni våra grupper samt tiderna vi ses på. Terminsavgiften för scouter är 400 kr, vilket inkluderar medlemsskap samt försäkring på alla scoutevenemang.

Miniscout

På Miniscouterna är vi mycket utomhus, och tillsammans provar vi på olika scoutaktiviteter som att elda och tälja. Vi leker och busar i skogen och pysslar och har roligt i kyrkan.

Miniscouter har ingen aktivitet just nu. Om du vill du vara ledare för miniscouter nästa termin är det fritt fram att höra av sig!

Spårarscout

Roligt bus utomhus! På Spårarscouterna lär vi oss spännande och nyttiga saker som att elda, laga mat över öppen eld och sjukvård. Men framför allt leker vi, har roligt och lär känna nya kompisar! Vi träffas på tisdagar 18:00 – 19:30 och välkomnar alla i årskurs 2 – 3!

Terminsschema kommer snart!

Upptäckare, Äventyrare & Utmanare

Bästa utehänget med kompisgänget! På Scouterna gör vi spännande projekt, är med om äventyr och har kul tillsammans. Vi åker på läger en vecka varje sommar och på hajk en eller ett par gånger per termin, och då använder vi det vi lärt oss tillsammans på riktigt. Vi träffas på onsdagar 18:30 – 20:00 och välkomnar alla i årskurs 4 och uppåt!

Patruller

Röken stiger (Upptäckare)
Elden är varm (Äventyrare)
Fluffig Sten (Äventyrare)
Snickebovarna (Utmanare)

Så vad menas med ”spårarscout”, ”upptäckare”, osv? Jo, inom scouterna delar vi in patruller 5 olika åldersklasser från 8 till 25 år, och ledare såklart. Vi i Equmenia Hässelby har dessutom en extra för personer 6-7 år. Det är ju oftast roligare för scouterna att vara med kompisar i sin egen ålder och då kan vi anpassa programmet efter deras erfarenhetsnivå också. Åldersklasserna har följande namn:

  • Spårarscout – 8-10 år
  • Upptäckarscout  – 10-12 år
  • Äventyrarscout – 12-15 år
  • Utmanarscout – 15-19 år
  • Roverscout – 19-25 år
  • Scoutledare – 18-99 år

Exempel: om patrullen Fisken har deltagare i åldrarna 10-12 år är Fiskens patrullmedlemmar upptäckarscouter. När de sedan blir äldre blir de äventyrarscouter, osv.

Bra länkar

© Equmenia Hässelby

Equmenia