Barnklädesloppis

Två gånger per år förvandlas vår kyrka med hjälp av volontärer till en av Västerorts mest populära och välbesökta loppisar. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar värld genom att låta saker och kläder få ett längre liv. Dessutom går 25 % av intäkterna till församlingens barn- och ungdomsverksamhet.

Vi tar inte emot kontanter, endast swish och kort.

Hösten 2024 är det loppis den 19 oktober klockan 9-13.

Endast en säljplats per hushåll/familj, då trycket är högt på platserna så är det kul om så många som möjligt får chansen att få en plats att sälja.

Volontärer

För att loppisen ska fungera så behövs det volontärer. Vi håller på från torsdag kväll till lördag eftermiddag under loppisveckan. Om du vill hjälpa till under någon av dagarna eller vill ha mer information, maila till loppis@equmeniahasselby.se. Vi svarar så snart vi kan.

Så välkommen – oavsett om du vill sälja, fynda, fika eller hjälpa till som volontär!

Detta är du välkommen att sälja:

 1. Det du lämnar in ska vara helt och rent och i bra skick. Vi förbehåller oss rätten att plocka bort sådant som är trasigt/smutsigt.
 2. • Barn- och ungdomskläder för säsongen i storlek cl 62-164 – max 2 flyttlådor/IKEA-kassar med kläder
 3. • Leksaker, böcker, filmer och spel. Max en papperskasse med saker/säljare.
 4. • Barnvagnar, babygym, etc. 
 5. • Skor – max 4 par per säljare.
 6. • Utrustning för utomhuslek efter säsong.
 7. Cyklar, sparkcyklar och utomhusleksaker säljer vi på våren. På hösten tar vi emot skridskor, skidor, pulkor och annan vintersportutrustning.

Hur ska jag märka mina saker?

Så här märker du dina kläder och saker: Använd maskeringstejp eller klisteretiketter (undvik nålar och frystejp, de lossnar ofta) Skriv sedan:

 1. Ditt säljnummer (inringat)
 2. Vilken typ av vara det är
 3. Storlek på kläder
 4. Pris
 5. Ett tydligt rött kryss för varor som kostar 20 kr eller mer som du vill ha tillbaka om de inte sålts. Varor utan kryss samt varor under 20 kr skänks till välgörenhet.
 6. OBS! Sätt lappen synligt för köparen, t ex i linning eller krage.

Dina saker ska vara märkta INNAN du kommer till inlämningen.

Inlämning

Inlämning sker kvällen innan loppisen mellan 17.00 – 19.30. När du kommer bockar vi av dig och ser att du swishat anmälningsavgiften. Vi kollar även om du har något rödkryssat och därmed vill hämta tillbaka ev osålda kläder eller leksaker.
Efter det lägger du själv ut kläder och leksaker på rätt ställen – våra volontärer hjälper dig så att det blir rätt.

Anmälningsavgiften är 30 kronor och swishas till Equmenia Hässelby, skriv barnklädesloppis och ditt säljnummer i meddelandefältet.

Swishnr: 123 055 4113.

OBS! tänk på att det vanligen tar mellan en halvtimme och en timme att placera ut dina saker, kom i god tid så att du hinner bli klar före kl 19.30 då vi stänger. Dina saker ska vara märkta INNAN du kommer till inlämningen.

Utlämning av osålda varor och vinst

Du som har rödkryssat hämtar vinst och osålda varor på eftermiddagen. Om du inte rödkryssat kan du få vinsten som swish utan att komma till utlämningen. Dubbelkolla ditt telefonnummer vid anmälan! För att osålda saker ska lämnas tillbaka ska de kosta mer än 20 kr, lägre pris än så skänks till välgörande ändamål direkt efter loppisens stängning.

Vi har enbart utlämning på datumet för loppisen mellan 16.00-16.30.

Vi tar 25 % av din vinst, som går till församlingens barn- och ungdomsverksamhet.

Tips för bättre försäljning:

 1. • Kläder som hängs upp på klädställ gör det lättöverskådligt och de säljer ofta bra. Galgar och klädställningar finns.
 2. • Strukna och inte allt för slitna kläder säljer naturligtvis bäst.
 3. • Skor och stövlar bör vara fina och fräscha för att sälja bra.
 4. • Tvådelade set, t ex pyjamasar och regnställ, gör sig bäst på galge och ihopsatta med t ex säkerhetsnål.
 5. • Små prylar, t ex leksaksfigurer kan du lägga i plastpåsar så att inte någon liten del försvinner.

Det tar några gånger innan man kommer på vad det är för kläder som säljer och vilka priser som fungerar. Naturligtvis är det så att det vid varje försäljning blir en hel del saker kvar, det behöver inte bero på fel pris eller kvalitet på det du lämnar in. Bra och fina grejer kan du därför spara och försöka sälja igen nästa gång.

Volontärer

För att vi ska kunna få loppisen att gå runt så behövs det volontärer. Vi håller på från torsdagen till lördag eftermiddag under loppis veckan. Om du hade tyckt det var kul att hjälpa till under någon av dagarna eller vill ha mer info om det, maila till loppis@equmeniahasselby.se. Så svarar vi så snart vi kan.

© Equmenia Hässelby

Equmenia