Barnklädesloppis

Välkommen till Equmenia Hässelbys stora vårloppis

Lördagen den 28e mars kl 9-13

Då förvandlas vår kyrka med hjälp av volontärer till en av Västerorts mest populära och välbesökta loppisar. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar värld genom att låta saker och kläder få ett längre liv. Dessutom går 25% av intäkterna till församlingens barn och ungdomsverksamhet. Det finns också fantastiskt fika, smörgåsar och lunch för hungriga besökare.

Så välkommen – oavsett om du vill sälja, fynda, fika eller hjälpa till som volontär!

Detta är du välkommen att sälja:

  1. Barn och ungdomskläder för säsongen i storlek cl 62-170 – max 2 flyttlådor/IKEA-kassar med kläder
  2. Leksaker
  3. Böcker, filmer och spel för barn och ungdomar.
  4. Barnvagnar, babygym, barnstolar, etc. 
  5. Skor – max 4 par per säljare.

På hösten säljer vi kläder, skor och prylar för höst/vinter – då kan du förutom ovan även lämna t ex skridskor, pjäxor, skidor, pulkor, mm. På våren säljer vi kläder, skor och prylar för vår/sommar – då tar vi gärna även emot cyklar, sparkcyklar mm för utelek.

Hur ska jag märka mina saker?

Såhär märker du dina kläder och saker: Ringa in ditt säljnummer längst till vänster, sedan skriver du typ av vara, storlek. pris och slutligen om varan kostar 20 kr eller mer och du vill ha den tillbaka om den inte sålts – med ett tydligt rött kryss! Varor som inte kryssas och som kostar under 20 kr skänks till Stadsmissionen/Erikshjälpen eller skänks till våra volontärer.

För märkningen är det bra att använda t ex maskeringstejp eller klisteretiketter. Undvik att märka med lösa lappar som nålas fast, de lossnar lätt. Sätt märkningen så att man lätt hittar den. När du märker regnkläder, plysch, manchester eller fleece kan tejpen lätt lämna märken. Sätt då gärna märkningen på insidan t. ex. i kragen. •Ibland händer det tyvärr att märkning lossar från varorna, då kan vi inte sälja dem.

Inlämning

Inlämning sker kvällen innan loppisen mellan 18.30 -19.30. När du kommer bockar vi av dig och ser att du swish:at anmälningsavgiften. Vi kollar även om du har något rödkryssat och därmed vill hämta tillbaka ev osålda kläder eller leksaker. Efter det lägger du själv ut kläder och leksaker på rätt ställen – våra volontärer hjälper dig så att det blir rätt.

OBS! tänk på att det vanligen tar mellan en halvtimme och en timme att lämna in dina saker, kom i god tid så att du hinner bli klar före kl 20 då vi stänger.

Utlämning av osålda varor och vinst

Du som inte har något rödkryssat kan få din vinst utbetalad med swish under kvällen efter loppisen, och behöver därför inte komma tillbaka för utlämning. Annars gäller att utlämning av vinst från försäljningen och osålda varor sker samma eftermiddag som loppisen. Vinsten betalas antingen ut kontant eller via swish. Du som inte har möjlighet att ta emot swish anger det vid inlämningen. 

Tips för bättre försäljning:

  1. Kläder som hängs upp på klädställ är lättöverskådliga och säljer ofta bra.
  2. Strukna och inte allt för slitna kläder säljer naturligtvis bäst.
  3. Skor och stövlar bör vara fina och fräscha för att sälja bra.
  4. Tvådelade set, t ex pyjamasar och regnställ, gör sig bäst på galge och ihopsatta med t ex säkerhetsnål.
  5. Små prylar, t ex leksaksfigurer kan du lägga i plastpåsar så att inte någon liten del försvinner.

Det tar några gånger innan man kommer på vad det är för kläder som säljer och vilka priser som fungerar. Naturligtvis är det så att det vid varje försäljning blir en hel del saker kvar, det behöver inte bero på fel pris eller kvalitet på det du lämnar in. Eftersom vi bara har öppet en dag, så ska det ju också passa in att det kommer någon som behöver och vill ha just det du vill sälja. Bra och fina grejer kan du därför spara och lämna in igen nästa gång. Säljer du flera gånger i rad behåller du ditt säljnummer.

© Equmenia Hässelby

Equmenia