Barnklädesloppis

Två gånger per år förvandlas vår kyrka med hjälp av volontärer till en av Västerorts mest populära och välbesökta loppisar. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar värld genom att låta saker och kläder få ett längre liv. Dessutom går 25 % av intäkterna till församlingens barn- och ungdomsverksamhet. Det finns också fantastiskt fika, smörgåsar och lunch för hungriga besökare.

Så välkommen – oavsett om du vill sälja, fynda, fika eller hjälpa till som volontär!

Detta är du välkommen att sälja:

 1. • Barn- och ungdomskläder för säsongen i storlek cl 62-170 – max 2 flyttlådor/IKEA-kassar med kläder
 2. • Leksaker
 3. • Böcker, filmer och spel för barn och ungdomar.
 4. • Barnvagnar, babygym, barnstolar, etc. 
 5. • Skor – max 4 par per säljare.

  På våren säljer vi kläder, skor och saker för vår/sommar – då tar vi gärna även emot cyklar, sparkcyklar och saker för utelek. Men inga vinteroveraller eller liknande. Spara gärna till höstens loppis!

Hur ska jag märka mina saker?

Så här märker du dina kläder och saker: Använd maskeringstejp eller klisteretiketter (undvik nålar och frystejp, de lossnar ofta) Skriv sedan:

 1. Ditt säljnummer (inringat)
 2. Vilken typ av vara det är
 3. Storlek på kläder
 4. Pris
 5. Ett tydligt rött kryss för varor som kostar 20 kr eller mer som du vill ha tillbaka om de inte sålts. Varor utan kryss samt varor under 20 kr skänks till välgörenhet eller till volontärerna.
 6. OBS! Sätt lappen synligt för köparen, t ex i linning eller krage.

Inlämning

Inlämning sker kvällen innan loppisen mellan 18.30 – 19.30. När du kommer bockar vi av dig och ser att du swishat anmälningsavgiften. Vi kollar även om du har något rödkryssat och därmed vill hämta tillbaka ev osålda kläder eller leksaker. Efter det lägger du själv ut kläder och leksaker på rätt ställen – våra volontärer hjälper dig så att det blir rätt.

OBS! tänk på att det vanligen tar mellan en halvtimme och en timme att placera ut dina saker, kom i god tid så att du hinner bli klar före kl 19.30 då vi stänger.

Utlämning av osålda varor och vinst

Du som har rödkryssat hämtar vinst och osålda varor på eftermiddagen. Om du inte rödkryssat kan du få vinsten som swish utan att komma till utlämningen.

Tips för bättre försäljning:

 1. • Kläder som hängs upp på klädställ gör det lättöverskådligt och de säljer ofta bra.
 2. • Strukna och inte allt för slitna kläder säljer naturligtvis bäst.
 3. • Skor och stövlar bör vara fina och fräscha för att sälja bra.
 4. • Tvådelade set, t ex pyjamasar och regnställ, gör sig bäst på galge och ihopsatta med t ex säkerhetsnål.
 5. • Små prylar, t ex leksaksfigurer kan du lägga i plastpåsar så att inte någon liten del försvinner.

Det tar några gånger innan man kommer på vad det är för kläder som säljer och vilka priser som fungerar. Naturligtvis är det så att det vid varje försäljning blir en hel del saker kvar, det behöver inte bero på fel pris eller kvalitet på det du lämnar in. Bra och fina grejer kan du därför spara och försöka sälja igen nästa gång.

© Equmenia Hässelby

Equmenia