Hösthajk!

Nu närmar sig hösten, kära scouter, och ni vet väl vad det betyder? Japp! Hösthajk! Vi kommer vara ute i Lövstaskogen den 8-9 oktober och vi ska äventyra som bara den. Anmäl dig redan idag, eller allra senast onsdag den 5 oktober.

Hajken inleds på lördagen med samling kl 9.00 vid Hässelby Missionskyrka. Därifrån åker vi tillsammans i bilar till en avlämningsplats. Miniscouter deltar under lördagen från kl 9 till ca kl 16, separat information skickas till dem.

Den här hajken blir lite annorlunda, förutom massor av äventyr i skogen så avslutas hajken med att scoutgudstjänst med invigning av alla nya scouter och märkesutdelning samt därefter korv och fika till alla som deltar. Scoutgudstjänsten börjar på söndagen kl 11.00 i Hässelby Missionskyrka och till den är naturligtvis familj och vänner välkomna. Ca kl 13 avslutas hajken och alla kan hämtas i Missionskyrkan. Till scoutgudstjänsten är naturligtvis även miniscouter inbjudna.

Hur ska vi bo?
Vi kommer att vara vid scoutstugan Lyan strax norr om Gåseborg i Lövstaskogen.
På hajken sover äventyrarscouter och utmanarscouter i vindskydd. Spårarscouter och Upptäckarscouter (8-11 år) får välja om de vill sova inne på golv eller sova ute i vindskydd.

Vad och ur ska du packa?
En packlista med saker som är bra att ta med hittar ni på denna länk.

Tänk på att det kan bli kallt, framför allt på kvällen. Alla scouter förutom miniscouter och spårarscouter ska bära sin packning i ett par kilometer från avlämningsplats till hajkplatsen. Miniscouter tar sin packning i en liten dagsryggsäck som de kan bära. Spårarscouter packar i en liten ryggsäck regnkläder och vattenflaska. Övrig packning för spårarscouter körs till hajkplatsen.

Vad vi behöver hjälp med av er föräldrar!
För hajken behöver vi hjälp av er föräldrar med skjuts på lördagen kl 9 från Missionskyrkan till avlämningsplats i närheten av Lövstaskogarna. På söndagen behöver hjälp av föräldrar som hämtar oss på parkeringen vid Hummelmora/Viksjö kl 9:45 på söndagen och kör oss tillbaka i tid till Scoutgudstjänsten. Vägbeskrivning kommer.

På söndag eftermiddag behöver vi hjälp av ca 6-8 föräldrar som kan hjälpa oss att diska och plocka undan efter hajken. Självklart är alla föräldrar välkomna att följa med på hajken. Ibland kan det vara lättare för scouten att följa med om en förälder är med. Dessutom finns alltid massor att göra, så du som förälder får många möjligheter att också hjälpa till. Om du vill följa med ska även du anmäla dig. I anmälningsformuläret kan ni ange vad ni kan hjälpa oss med.

© Equmenia Hässelby

Equmenia