Läger och hajker

Vårhajk

Anmälan för vårhajken är öppen! Det blir en cykelhajk med mål ute på Lovön den 26-27:e maj. Det kommer bli superkul, men logistiken kan bli knepigare än vanligt så vi uppskattar extra mycket all hjälp vi kan få av föräldrar med bil och cykelhållare.


Sommarläger

Här kan ni anmäla er till sommarlägret! I år åker vi till Skräddartorp, en riktigt klassisk lägerplats. Appropå klassiker är det dessutom exakt 111 år sedan det allra första scoutlägret ägde rum på Brownsea Island i Storbrittanien. Därför kommer vi i år passa på att se tillbaka på hur scouting såg ut då och hur det har förändrats med tiden. Förr lärde man sig t ex hur man räddade sina medmänniskor från vanligt förekommande faror som skenande hästar. Kanske inte så relevant nu, eller?

Lägret är den 28:e juli till 2:a augusti (eller 30:e till 2:a för kortvecka). Kostnad är 1600 kr för hela och 1100 kr för halva. Åker man på hela lägret ingår resa med buss tur och retur. Åker man på halva blir det samåkning i bil och de som åker löser då kostnaden mellan sig.

Till anmälan >>


Fjällvandring

Vi kommer åka nattåg den 9:e juli till Storulvåns Fjällstation, och komma hem till Stockholm igen på kvällen den 14:e. Kostnad för att delta kommer vara MAX 1700 kr, men förmodligen mindre. I detta ingår resa och mat. Anmälan stänger den 7:e maj och slutgiltigt pris kommer efter det.

Innan vi åker kommer vi ha en eller två förträffar (beroende på när folk kan) för att gå igenom packning och prata lite fjällvett. Alla bör vara med vid ett tillfälle, men man behöver inte vara med på båda. Datumen för dessa är 2:a juni och 1:a juli.


Scoutlagen §6: En scout lär känna och vårdar naturen.

Vi vill bli miljövänligare! Därför försöker vi minska antalet papperslappar vi skickar ut till våra medlemmar. Ett steg i detta och ett sätt att göra livet som ledare lättare är att sköta anmälningar till aktiviteter via webben. Håll utkik på denna sida efter anmälningsformulär för läger och hajker!