Scout

Våra scouter!

Vi delar upp oss i tre olika grupper beroende på ålder. Varje grupp är sedan indelad i patruller om ca 8 scouter och 2 ledare. Nedan ser ni våra grupper samt tiderna vi ses på.

Miniscout

Tisdagar, kl. 18.00-19:00
6 års-årskurs 1

Spårarscout

Tisdagar, kl. 18.00-19.30
Årskurs 2-3

Upptäckare, äventyrare & Utmanare

Onsdagar, kl. 18.30-20.00
Årskurs 4-gymnasiet

Åldersklasser

Så vad menas med ”spårarscout”, ”upptäckare”, osv? Jo, inom scouterna delar vi in patruller 5 olika åldersklasser från 8 till 25 år, och ledare såklart. Vi i Equmenia Hässelby har dessutom en extra för personer 6-7 år. Det är ju oftast roligare för scouterna att vara med kompisar i sin egen ålder och då kan vi anpassa programmet efter deras erfarenhetsnivå också. Åldersklasserna har följande namn:

  • Miniscout – 6-7 år
  • Spårarscout – 8-10 år
  • Upptäckarscout  – 10-12 år
  • Äventyrarscout – 12-15 år
  • Utmanarscout – 15-19 år
  • Roverscout – 19-25 år
  • Scoutledare – 18-99 år

Exempel: om patrullen Fisken har deltagare i åldrarna 10-12 år är Fiskens patrullmedlemmar upptäckarscouter. När de sedan blir äldre blir de äventyrarscouter, osv.

Bli Scout!

Det syns inte alltid utanpå, men vi är många som vet hur det känns. Att göra roliga saker tillsammans med kompisar och samtidigt utvecklas som människa. Att vara scout! I Scouterna får man vara med om en massa spännande äventyr och lära sig nya saker. Vi har naturen som vardagsrum och är utomhus så mycket som möjligt året runt. Alla våra aktiviteter genomförs i små grupper, där alla får synas och vara delaktiga.

Vårt program bygger bland annat på Learning by Doing – att man får prova själv, får misslyckas och prova igen. Genom att prata om vad som gått bra och vad som gått dåligt utvecklas barnens kreativa förmåga att lösa uppgifter på ett smidigt sätt. Samarbets- och lösningsförmåga är något som de har nytta av resten av livet, dessutom är det roligare att få göra saker själv än att bara titta på.

Bra att ha och veta!